page

GOLDIAMOND®  Litho-Bio ® 

Onze massage oliën, doe baden niet bevatten:

Onze massageoliën ,onze badoliën bevatten geen paraffine, minerale oliën die zijn afgeleid van de petrochemie, opgeloste kleurstoffen*, synthetische conserveringsmiddelen** (dus geen parabenen noch methylisothiazolinone). Zonder zeep en zonder natriumlaurylsulfaat. 

* NB sommige natuurlijke mineralen worden in de wetgeving vermeld als kleurstoffen: rutiel (CI77891), hematiet (CI77491) enz.

** De combinatie van alcohol, etherische oliën, propolis, rozemarijnextract fungeert als een natuurlijk conserveringsmiddel.

  

Aanvullende informatie over de samenstelling van de producten van het GOLDIAMOND® Litho-Bio®-assortiment:

GOLDIAMOND® Litho-Bio® is een NATUURLIJK product met een DRIEVOUDIGE SYNERGIE.

GOLDIAMOND® is een concentraat van natuurlijke luxebestanddelen die zijn geselecteerd uit de 3 volgende koninkrijken       

                MINERALEN (goud, diamant, sporenelementen …)

                PLANTEN (aarde en oceanen)

                DIEREN (producten van de bijenkorf)

De natuur biedt een antwoord voor elk probleem.

Onze apothekers zoeken binnen deze 3 velden systematisch naar de beste oplossingen van de natuur.


Actieve bestanddelen uit de wereld van de MINERALEN:

De onderbenutte wereld van de MINERALEN ligt deze aan de basis van de andere twee koninkrijken. Mineralen en sporenelementen zijn betrokken bij vele biologische processen die van essentieel belang zijn voor planten en dieren.

De producten van ons GOLDIAMOD Litho-Bio-assortiment bevatten vele mineralen (goud, diamant, rutielkwarts, klei, talloze mineralen die aanwezig zijn in propolis ...) die worden gebruikt omdat zij onder meer bijdragen aan het evenwicht van de huid en een belangrijke rol spelen in de beschermings- en regeneratiemechanismen. De mineralen worden ook gebruikt vanwege hun optische eigenschappen. Ze zetten zich in zeer kleine hoeveelheden af op het huid- en haaroppervlak om de huid een mooie teint te geven en het haar te laten glanzen.

Mineralen zijn essentieel voor de goede werking van onze cellen want zonder hen verzwakt en verdroogt de huid, waardoor deze sneller veroudert. 

Calcium versterkt de huidbarrière, kalium balanceert de huidhydratatie, magnesium stimuleert de celstofwisseling, ijzer bevordert de collageenproductie, mangaan en selenium gaan huidveroudering tegen.

Ons lichaam produceert geen van deze mineralen en externe aanvoer is dus van essentieel belang. Een evenwichtige voeding helpt meestal om de voorraad van mineralen in onze cellen via de bloedbaan te vernieuwen, maar omdat de huid niet rechtstreeks door deze vaten wordt geïrrigeerd, wordt ze minder goed voorzien van mineralen. Precies daarom ontwikkelen wij cosmetische producten met een hoog mineraalgehalte.

Let op, we gebruiken geen minerale oliën die derivaten zijn van de petrochemie.


Onder de actieve bestanddelen uit de PLANTENWERELD ( land en zee) vinden we onder meer:

- kostbare plantaardige oliën van macadamia en argan en jojobawas die worden gebruikt vanwege hun hydraterende, regenererende en beschermende eigenschappen voor de huid. Ze dragen bij aan de soepelheid, elasticiteit en integriteit van de huid.

- etherische oliën die worden gebruikt vanwege hun specifieke eigenschappen.

- aloë vera dat aanwezig is vanwege zijn talrijke beschermende en regenererende eigenschappen voor de huid.

- een natuurlijk extract van rozemarijn met antioxiderende en antiradicalaire eigenschappen voor bescherming van de cellen van het stratum corneum tegen oxidatieve stress die verband houdt met luchtverontreiniging of zon. Dit extract is aanwezig in al onze massageoliën.

- 3 actieve bestanddelen*** tegen rimpelvorming uit de wereld van de PLANTEN in het water en op het land. U vindt deze uitzonderlijke combinatie in de massageolie Argan LIFT PROTECT. Het betreft een bloemextract van Spilanthes Acmella, een extract van rozemarijn en een algenextract van Laminaria ochroleuca.

Het samenspel van deze drie krachtige actieve bestanddelen strijdt tegen rimpels, radicalen en oxidanten en heeft een lokale ontstekingsremmende werking ter preventie van veroudering door zonlicht.

*** Gepatenteerde en wetenschappelijk bewezen eigenschappen.


Actieve bestanddelen uit de BIJENKORF (DIEREN):

- propolis vanwege zijn helende, kalmerende en antioxiderende eigenschappen. Propolis is ook zeer rijk aan mineralen. Aan de oorsprong van propolis liggen onder andere: zilver, goud, zink, barium, boor, chroom, kobalt, koper, tin, ijzer, mangaan, magnesium, molybdeen, nikkel, titanium, vanadium, lood, seleen, silicium, strontium ....

- hydraterende bijenwas.


  

3koninkrijken

GOLDIAMOND ®

Litho-Bio®

MINERAAL

een gouden diamant

Litho van het oude Griekse woord lithos steenvoor MINERAAL.

PLANT

een blad

Bio van het oude Griekse woord bios levenvoor PLANT & DIER.

DIER

een slang